15. 9. 2015

Darček pre nevestu






                Srdečne Vás vítam na mojom blogu. Chcela by som sa dnes s Vami podeliť o to, akú kytičku som venovala v jednu letnú sobotu našej neveste Monike. Kedže som ju robila len dva dni, mala som radosť, že som ju stihla dokončiť.

Má 9 veľkých kvetov a 6 malých, spolu je to 15 kvietkov a jej výroba je jednoduchá.
                 
                 Kvietky sú vyrobené z organzy a sú veľmi podobné ako v mojom príspevku Letný vánok.  Najprv som si nakreslila na papier 4 kruhy pomocou pohárov. Vystrihla som ich. 




           Vzala som jeden kruh a omotala ho dvakrát organzovou stuhou alebo vystrihnutym pruhom z organzovej látky. Vystrihla som si  takto pomocou kruhovej papierovej  šablónky 4 organzové kruhy - na jeden krát. To aby sme nemuseli strihať štyri krát. 
                 

                  Organzové kruhy som si preložila napoly a ešte raz napoly, teda na štvrťku. Obstrihala okraje - preložená látka dostala tvar lístočku alebo slzy.  Vznikol štvorlístok. Vystrihla som z každej veľkosti 4 kruhy, spolu 16 kruhov pre každý kvietok.





           Potom už len stačí zapáliť sviečku a každý štvorlístok nechať ohorieť alebo vlastne najlepšie len "zohriať". Takéto štvorlístky napichujeme na pripravenú ihlu s nitkou, ktorá je zapichnutá v mäkkej podložke (aj polystyrénovej). Napichujeme ich tak, aby sa neprekrývali, ale trošku pootočíme. Keď máme 16 štvorlístkov na ihle, urobíme si na konci nitky uzlík a pár krát prešijeme cez stred kvietku. 
                   Do stredu kvietku prilepíme korálky. Ja som použila aj štrasy, ktoré som lepila okolo väčšej korálky. Lepila som na kúsok filcu, ktorý som potom obstrihala.


                      



                Keď som mala kvietky hotové spevnila som ich filcom, mala som pocit, že takto sa s nimi bude lepšie pracovať. Krúžok filcu som nalepila zo spodu kvietku pištoľou.







                K takto pripravenému kvietku som pripevnila pomocou stužky a pištole pevný drôtik. Ešte bolo potrebné tieto stopky kvietkov omotať farebnou lepiacou páskou. Ja som sa príliš ponáhľala. 

             Hotové kvietky s drôtikmi som omotávala postupne okolo seba. Stopku som omotala dvakrát bielym filcom pomocou lepidla typu Herkules, čo je zlepšovák oproti mojej prvej kytici v príspevku Zlatistý nádych výnimočnosti. Tu nájdete aj postup na druhý typ kvietku v tejto kytici, čo je vlastne len nitkou stiahnutá stužka lepená okolo drôtikov s korálkami. Tento kvietok je menší, je použitá kratšia stuha - krémová organza.







                 Stopku som ďalej omotala stuhou pomocou tavnej pištole. Najprv zo spodu - kruhom nastrihaným dookola po obvode.






                   Ďalej ostávalo kyticu už len omotať organzovou stuhou, čo je pre mňa najväčšia "fuška". Zistila som, že krajšia je , ak je omotaná voľne, nie príliš nariasená. Najprv som ju po dĺžke - po jednej strane obšila jednoduchým stehom : - - - - - . A potom som stiahla nitku len trochu. Lepila som okolo kvietkov svojou horúcou silikónovou zbraňou...ako inak. :-) 


                   Na záver som spoj prekryla pestrou stuhou.















Monike a Vladkovi : 







A malý vintage kvietok pre svadobnú mamku a pre svadobnú babku : 


























Dúfam, že som vás aspoň trochu inšpirovala.

Prajem príjemné tvorenie.


6 komentárov:

  1. Veľmi dobre to vyzerá. Evička, neviem, kde tu napísať súkromnú správu, ale napíšem to takto: Mám organzovú záclonu, oranžovú, jednu polovicu Ti pošlem, nejako mi pošli adresu. Dostala som ešte aj po jednej tetušku, kt zomrela, plno gombíkov, aj z tých by som Ti tiež poslala, aj nitku takú veľkú - veľa metrov, ale hnedú, dostala som dve. Rozmýšľala som s kým sa podeliť a pani Náhoda to zariadila takto. Vyhodila som polovičku záclony, čo som odstrihla asi pred pol rokom, Vedieť ... ech jaj. Pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jej...to by ma veľmi potešilo. Ďakujem, že si na mňa myslela. Gombičky môžu byť milé a zaujímavé aj pri scrapbookingu. To iní nepochopí aké drobnosti nás môžu potešiť, že?
      ( Na súkromnú správu mám vpravo "okienko". Alebo môžeš písať na : Eva5585@gmail.com)

      Odstrániť
  2. Какой красочный букет!!! Спасибо за подробный МК!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. ♡ Teším sa, že návod je užitočný.

      Odstrániť
  3. Krásna kytička, snáď túto techniku aj ja skoro vyskúšam...
    Prajem pekný večer,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za milý komentár. :-)